Project omschrijving

Verbouw

Broerdijk
Nijmegen

Opdrachtgever: Particulier

Locatie: Nijmegen

Status: Gerealiseerd

Verbouw

Broerdijk
Nijmegen

Opdrachtgever: particulier

Locatie: Nijmegen

Status: gerealiseerd

De verbouwing van deze woning is uitgevoerd in de woonkamer en het souterrain. De woning is gelegen aan de Broerdijk in Nijmegen waarbij het souterrain op tuin niveau gelegen is. Hierdoor is er vanuit de woning op de begane grond geen directe relatie met de achtertuin. Oorspronkelijk had het souterrain alleen de functie van berging. De vraag aan ons was om de relatie met de tuin te verbeteren en met een voorstel te komen waarbij dit op een creatieve manier vorm gegeven is.

Dit heeft geleid tot een creatief ontwerp met een ronde vide in de begane grond vloer. Tevens is de keuken van de begane grond naar het souterrain verplaatst. In het souterrain is de keuken zo geplaatst dat er een centrale ruimte ontstaat voor de eettafel met uitzicht en toegang tot de achtertuin. De hoge wand waarachter de eikenhouten trap zich bevind is uitgevoerd met wandverwarming waardoor de ruimte op een zeer comfortabele wijze verwarmd kan worden. Rond de vide is op de begane grond een ronde boekenkast in de balustrade aangebracht. Deze boekenkast doet tevens dienst als voorziening voor enkele spotjes die het souterrain verlichten. De grote verticale pui in de achtergevel met de brede omlijsting en maakt het ontwerp af.

Afbeeldingen