Project omschrijving

Verbouw

Broerdijk
Nijmegen

Opdrachtgever: Particulier

Locatie: Nijmegen

Status: Gerealiseerd

Verbouw

Broerdijk
Nijmegen

Opdrachtgever: particulier

Locatie: Nijmegen

Status: gerealiseerd

Verbouwing van de woonkamer en het souterrain. De woning is gelegen aan de Broerdijk waarbij het souterrain op tuin niveau is gelegen. Hierdoor is er vanuit de woning op de begane grond geen relatie met de tuin. Ook heeft het souterrain alleen de functie als berging. De vraag aan ons was om de relatie met de tuin te verbeteren en met een voorstel te komen dit op een creatieve manier vorm te geven. De heeft geleid tot een ontwerp waarbij wij een ronde vide in de begane grond vloer hebben laten aanbrengen en waarbij de keuken van de begane grond is verplaatst. IN het souterrain is de keuken zo geplaatst dat er een ronde eettafel plek is gecreëerd met uitzicht en toegang tot de tuin. De hoge wand waar de eikenhouten trap achter is gelegen is uitgevoerd met wandverwarming waardoor de ruimte op prettige wijze verwarmd kan worden. Op de verdieping is er tenslotte een ronde boekenkast in de balustrade aangebracht die in de vide dienst doet als voorziening voor een aantal lampen. De grote verticale pui in de achtergevel met de brede omlijsting en maakt het ontwerp af.

Afbeeldingen