Project omschrijving

Nieuwbouw

Appartementen
Beuningen

Opdrachtgever: Woningcorporatie Woonwaarts

Locatie: Beuningen

Status: gerealiseerd

Nieuwbouw

Galerie
Beuningen

Opdrachtgever: particulier

Locatie: Beuningen

Status: gerealiseerd

Het wooncomplex is onderdeel van Centrum plan Oost en biedt plaats aan 6 appartementen en 4 wooneenheden voor Stichting De Driestroom. Het woongebouw zorgt voor een fraai accent met loggia’s op de hoek van de straat. Deze stedenbouwkundige ingreep doorbreekt daarmee de eenduidigheid van de bestaande
omgeving.

We hebben een gebouw ontworpen dat wat betreft materialen aansluiting vindt bij de omgeving. Door de pannen als gevelbekleding toe te passen wordt het toch heel eigentijds. De voorgevel is zo ontworpen dat er een afwisseling is tussen open en gesloten gedeelten, dit om het gebouw minder zwaar te laten ogen. Het gebouw bestaat uit twee volumes; één voor de woningen en één voor het trappenhuis. Beide worden met elkaar verbonden door een doorlopende zinken lijst.

Stichting De Driestroom verhuurt wooneenheden aan mensen met een stoornis aan het autistische spectrum. De plattegronden van deze woningen zijn zo ontworpen dat ze met weinig inspanning terug gebracht kunnen worden naar reguliere appartementen. Daar de woningen op de eerste verdieping een tuin moeten ontberen hebben we ze door daklichten de hemel geschonken.

Afbeeldingen