Project omschrijving

Nieuwbouw

Woning kavel S9
Nijmegen Plant je Vlag

Opdrachtgever: Particulier

Locatie: Lent (Nijmegen)

Status: gerealiseerd

Nieuwbouw

Woning S9
Nijmegen

Opdrachtgever: particulier

Locatie: Nijmegen

Status: gerealiseerd

‘The Cube – een kubistisch ontwerp met fraaie zichtlijnen en ruimtelijke beleving’

Kavel S9 is een nieuwbouw woning met onderdoorgang. Het concept van de woning is gelegen in het feit dat er twee volumes in elkaar geschoven zijn. Het zwarte kubistische volume vormt hierin het basis volume. Het lage witte volume op de begane grond is hierin “geschoven”. Er is voor gekozen om dit zo uit te voeren dat er een fraaie onderdoorgang ontstaat naar zowel de voordeur als ook de achtertuin. Deze onderdoorgang gaat subtiel over in een groot overstek ter plaatse van de achtergevel. Door deze subtiele overgang ontstaat een versterkte relatie tussen de woonruimten en de achtertuin. In het zwarte metselwerk, dat is afgevoegd met een antraciet kleurige voeg, zijn blank gelakte origon pine kozijnen geplaatst. Deze zorgen voor een mooi contrast met het zwarte metselwerk wat de woning een heldere architecturale uitstraling geeft.

Afbeeldingen