Project omschrijving

Nieuwbouw

Woning kavel S9
Nijmegen Plant je Vlag

Opdrachtgever: Particulier

Locatie: Lent (Nijmegen)

Status: gerealiseerd

Nieuwbouw

Woning S9
Nijmegen

Opdrachtgever: particulier

Locatie: Nijmegen

Status: gerealiseerd

‘The Cube – een kubistisch ontwerp met fraaie zichtlijnen en ruimtelijke beleving’

Nieuwbouwwoning met onderdoorgang. Concept voor de woning is gelegen in het feit dat er twee volumes in elkaar geschoven zin. Het zwarte kubistische volume vormt hierbij de basis. Het witte volume op de begane grond is hierin “geschoven” Daarbij is er voor gekozen om dit zo uit te voeren dat er een onderdoorgang is gecreëerd naar de voordeur en achtertuin. Deze onderdoorgang over in een groot overstek ter plaatse van de achtergevel. In het zwarte metselwerk, dat is afgevoegd met een antraciet kleurige voeg, zijn blank gelakte origon pine kozijnen geplaatst. Deze zorgen voor een mooi contrast met het zwarte metselwerk wat de woning een heldere architecturale uitstraling geeft.

Afbeeldingen