Project omschrijving

Openbare ruimte

Sonsbeek

Opdrachtgever: Gemeente Arnhem

Locatie: Sonsbeek, Arnhem

Status: gerealiseerd

Openbare ruimte

Sonsbeek

Opdrachtgever: Oerol Festival

Locatie: Terschelling

Status: gerealiseerd

In opdracht van AGS architecten hebben wij voor de renovatie van het stadspark Sonsbeek in Arnhem een aantal ontwerpen gemaakt en de uitvoering daarvan mogen begeleiden. Het betreffen een aantal objecten die verspreid over het park gelegen zijn.

Entreepoort:

Het ontwerp van de entreepoort aan de Apeldoornseweg is een moderne variatie op de architectuur van de portierswoningen. Het vormt met de portierswoningen een statige binnenkomst van dit prachtige Stadspark.

Ronde Weide:

Aan de oostkant van het park is een beschutte ronde weide gelegen tussen de bomen. Deze plek die al jaren dienst doet als festival locatie is voorzien van een rondlopende zitmuur met een tweetal stenen gebouwtjes. Deze doen dienst als opslagmogelijkheid voor de voorzieningen die benodigd zijn voor de festivals. Het ontwerp kenmerkt zich door de met “stenen” beklede deuren waardoor deze wegvallen in het metselwerk. Het metselwerk uitgevoerd in tegelverband aan de voorgevel is verder zo uitgevoerd dat het dienst doet als klimmuur.

Om bij verschillende weertypes optredens te kunnen verzorgen hebben wij een beweegbare tent ontworpen deze kan in verschillende standen gezet worden al gelang het weer.

Brug:

Nabij het Sonsbeek paviljoen hebben we een brug ontworpen die geïnspireerd is op de daarnaast gelegen zwanenburg. Deze brug die refereert aan de vleugels van een zwaan symboliseert de overbrugging van de beek. De stalen brug met zijn subtiele belijning en houten leuning en dekplanken vormt een eigentijds antwoord op de reeks van bruggen over de beek.

Afbeeldingen