Nieuwbouw

CPO Driehuizenhof

Opdrachtgever: CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap)

Locatie: Nijmegen

Status: gerealiseerd

Nieuwbouw

CPO
3 Huizenhof

Opdrachtgever: CPO (particulier)

Locatie: Nijmegen

Status: gerealiseerd

Dit CPO project is gelegen nabij het centrum van Nijmegen. Ondanks de stedelijke locatie biedt de locatie een unieke landelijkheid. De woningen zijn als eenheid ontworpen, waarbij het contrast met de groene omgeving en de zon oriëntatie centraal stonden.

Vanuit het bestemmingsplan werd een twee-onder-één-kap en een vrijstaande woning voorgeschreven. Hierdoor is het ontwerp van de woningen ‘onder het mes’ gegaan! Letterlijk is het ‘snijden’ vertaald naar twee contrasterende kopgevels waarmee het ontwerp wordt verdeeld in twee delen. Om dit contrast, alsmede het contrast met de groene omgeving, te benutten is gekozen om de gevels van de hoofdbebouwing uit te voeren in een antracietkleurige gevelsteen.

Driehuizenhof kent een unieke dakvorm welke resulteert uit de noord-zuid oriëntatie. Dit gekromde dak is uitermate geschikt voor de plaatsing van zonnepanelen. Het ensemble is middels de oriëntatie, dakvorm, afmeting en indeling van de gevelopeningen ontworpen om de woningen passief te kunnen verwarmen. Dankzij de indeling kunnen de woning ’s nachts op natuurlijke wijze gekoeld worden via het 9 meter hoge trappenhuis.

Het ontwerp respecteert de natuur dankzij het ingetogen karakter en biedt tevens plek aan gierzwaluwen via nestkasten in de noordgevel.

Afbeeldingen