Nieuwbouw

Villa P
Arnhem

Opdrachtgever: particulier

Locatie: Arnhem

Status: in aanbouw

Nieuwbouw

Villa P
Arnhem

Opdrachtgever: particulier

Locatie: Arnhem

Status: in aanbouw

‘Luxe villa met moderne uitstraling’

In het zuiden van Arnhem heeft LOUT: architecten een moderne luxe villa ontworpen binnen het witte villa ensemble van de wijk Gaardenhage. De locatie wordt gekenmerkt door ruim opgezette groene kavels omringt met de kenmerkende hagen.

Het ontwerp van de woning weerspiegeld de ambitie van de opdrachtgever voor de realisatie van een luxe ruimtelijke woning met kwalitatief hoogwaardige materialen. Dit wordt direct duidelijk bij binnenkomst in de entree. De zwevende trapreden voorzien van glazen balustrade en de zichtlijn via de glazen taatsdeur verzorgen de ruimtelijkheid en directe doorkijk naar de achterliggende tuin. De entree kent tevens een fraaie nuance in materialisatie tussen de ‘harde’ betonnen constructiewand en de ‘zachte’ houten wandbekleding aan de andere zijde. De zwevende houten trap vormt het verbindende element tussen de contrasterende binnenwanden.

Via de glazen taatsdeur komen we bij de leefruimten die aan de achterzijde van de woning zijn ontworpen. De woonkamer, keuken en eetkamer kennen een optimale relatie met de tuin dankzij de grote gevelopeningen. De woonkamer is middels een doorkijkhaard afgescheiden van de keuken en zitkamer waardoor hier een intiemere zitruimte ontstaat terwijl de ruimtelijkheid gehandhaafd blijft.

Verder beschikt de woning over een ruim opgezette kantoorruimte met eigen toegang, pantry en toiletvoorziening. Wonen en werken wordt hierdoor optimaal gescheiden.

Afbeeldingen